Langedijk Herdenkt

stilstaan bij ons verleden


Leden van het 4 mei comitéRob Basten

Na ruim negen jaar (vrijzinnig) predikant te zijn geweest in de Geestmerambacht-combinatie en daarna nog eens twaalf en half jaar in de Protestantse Gemeente Haarlem, woon ik tegenwoordig samen met mijn vrouw Suzanne en zoon Casijn in de Twuyvermolen in Sint Pancras.  Als predikant-molenaar heb ik grote belangstelling voor historie en cultuur en voel me verbonden met het dorp en de mensen die hier wonen. Over de vraag of ik het 4mei comité wilde komen versterken hoefde ik dan ook niet lang na te denken.
Peter Stam

geboren Waarlander, zoon van Indië veteraan. Bijna 40 jaar woonachtig in Zuid-Scharwoude. Getrouwd met Karin en vader van Kevin, Evelyn en Anick. Vind herdenken belangrijk. Mede oprichter van de Stichting KNING  tevens webmaster van deze site. 
Jan Leegwater

Geboren en getogen en nog steeds woonachting in Langedijk. Samen met Ria hebben we 2 kinderen waarvan we met de jongste nu gezamenlijk een huis hebben in Broek op Langedijk. Dit na bijna 30 jaar in Sint Pancras te hebben gewoond. Enige jaren geleden als vertegenwoordiger van de Protestantse Gemeente te Sint Pancras in het 4 mei comite gekomen. De bijzondere vorm waarin Sint Pancras al jaren de herdenking doet vind ik een mooie uitvoering die respect uitstraalt naar degene die op wat voor manier dan ook, ons de kans hebben gegeven om in vrijheid te mogen en kunnen gedenken. Ik hoop dat we deze bijzondere dag ook de komende jaren zo kunnen blijven “vieren”, en wil me daarvoor inzetten.Don Bosma