Personalia

Helene de Vries, Geboren in Gouda en na veel omzwervingen nu inwoonster van Broek op Langedijk. Directeur van een basisschool hier in Langedijk en sinds anderhalf jaar vrijwilliger bij het 4 mei comité. Vanuit persoonlijk verleden altijd betrokken geweest bij de herdenkingen en lid van het Auschwitz comité. Ik vind het belangrijk dat er in het onderwijs aandacht blijft voor de herdenking: om te begrijpen wat het betekent om in vrijheid te leven, blijft het herdenken van de Tweede Wereldoorlog en de Holocaust cruciaal.
' Wie de ogen sluit voor het verleden, is blind voor de toekomst' (Richard von Weizsacker).

Marian van Rijn, woonachtig in Oudkarspel, werkzaam bij de NH1816 verzekeringen. Was vrijwilligers van het oranje comité in Oudkarspel, en ben nu een van de vrijwilligers van het 4-5 mei comité (ik vind de herdenking bij “de Stier” wel speciaal).

Kees Zwaga,  voorouders van de andere kant van de Afsluitdijk, werkveld was Onderwijs in Europa, momenteel secretaris ‘Stichting 4 en 5 mei Langedijk’; voorzitter Oec. Ver. Kooger Kerk en geeft Engels aan volwassenen. Hobby: geschiedenis
 

Peter Stam, geboren Waarlander, zoon van Indië veteraan. Woonachtig in Zuid-Scharwoude. Webmaster van deze site. Interessegebied: Invasie Normandy, Internet, Atletiek

Gerrit Jan Molenaar, Geboren in Alkmaar (grootvader actief in het verzet). Werkzaam bij de regiopolitie Noord-Holland Noord in een leidinggevende functie. Het grootste deel van mijn leven woonachtig in St. Pancras en enkele jaren kerkenraadslid geweest. Uit dien hoofde lid geworden van het 4 mei comité, om de herdenkingen vorm en inhoud te geven. Zoals Mies Bouhuys het tijdens de toespraak die ze op 4 mei 1995 in de Nieuwe Kerk op de Dam prachtig verwoordde: “De doden herdenken is een teken van leven. Het is levend houden wat nooit geschiedenis of dood kan zijn. Het is ons eigen overleven als mens."

Rob Vroegop, Geboren en getogen in Noord-Scharwoude, thans wonend in Broek op Langedijk. Werkzaam als orderbegeleider bij een drukkerij. Ik heb 18 jaar als hobby bij de Nationale Reserve gediend, thans vrijwilliger bij het 4 mei comité.  Verwant als oomzegger aan Martien Zijp die gesneuveld is in Korea.  Mijn doel is om er voor te zorgen dat 4 mei blijft leven onder de bevolking.

Hans Cornelisse, vrede en veiligheid is een actueel thema waar ik overtuigd aan bijdraag. Nationale herdenkingen zijn momenten waarop we ons allemaal verbonden kunnen weten.

Voormalige Leden:

2007-2009  Cees Zijp

2007-2008  Johan Hoetmer

- 2015  Rieneke Bak

info@langedijkherdenkt.nl