Personalia

Helene de Vries, Geboren in Gouda en na veel omzwervingen nu inwoonster van Broek op Langedijk. Directeur van een basisschool hier in Langedijk en sinds anderhalf jaar vrijwilliger bij het 4 mei comité. Vanuit persoonlijk verleden altijd betrokken geweest bij de herdenkingen en lid van het Auschwitz comité. Ik vind het belangrijk dat er in het onderwijs aandacht blijft voor de herdenking: om te begrijpen wat het betekent om in vrijheid te leven, blijft het herdenken van de Tweede Wereldoorlog en de Holocaust cruciaal.
' Wie de ogen sluit voor het verleden, is blind voor de toekomst' (Richard von Weizsacker).

Marian van Rijn, woonachtig in Oudkarspel, werkzaam bij de NH1816 verzekeringen. Was vrijwilligers van het oranje comité in Oudkarspel, en ben nu een van de vrijwilligers van het 4-5 mei comité (ik vind de herdenking bij “de Stier” wel speciaal).

Rob Basten (1966),  Na ruim negen jaar (vrijzinnig) predikant te zijn geweest in de Geestmerambacht-combinatie en daarna nog eens twaalf en half jaar in de Protestantse Gemeente Haarlem, woon ik tegenwoordig samen met mijn vrouw Suzanne en zoon Casijn in de Twuyvermolen in Sint Pancras. Als predikant-molenaar heb ik grote belangstelling voor historie en cultuur en voel me verbonden met het dorp en de mensen die hier wonen. Over de vraag of ik het 4mei committee wilde komen versterken hoefde ik dan ook niet lang na te denken.

Peter Stam, geboren Waarlander, zoon van Indië veteraan. Woonachtig in Zuid-Scharwoude. Webmaster van deze site. Interessegebied: Invasie Normandy, Internet, Atletiek

Voormalige Leden:

-2019 Rob  Vroegop

- 2016  Gerrit Jan Molenaar

- 2016  Hans Cornelisse

- 2016  Kees Zwaga

- 2015  Rieneke Bak

- 2009  Cees Zijp

- 2008  Johan Hoetmer

info@langedijkherdenkt.nl